Rendkívül fontos, hogy az első néhány hétben az új lencseviselők milyen élményeket szereznek. Nemcsak a szemüknek kell alkalmazkodni az új lencsékhez, amelyek illesztésébe időt és energiát fektetett, hanem nekik is meg kell szokniuk azt az új rutint, hogy felhelyezik, eltávolítják, megtisztítják és ápolják a lencséiket.

Valószínűleg gyakran hallja a pácienseitől, hogy elsősorban azért hagynak fel a lencseviseléssel, mert kényelmetlen. Sok kényelmetlenség a nem megfelelő lencsekezelésre és -tisztításra vezethető vissza, illetve arra, hogy a páciens nem követi következetesen az Ön kihordási időre vonatkozó javaslatait.

Ezért tettünk elérhetővé a pácienseknek szóló weboldalunkon olyan forrásokat, amelyek segítik őket abban, hogy hozzászokjanak a lencséikhez és kialakítsanak egy egészséges, következetes használati rutint. Irányítsa a pácienseit a az új kontaktlencse-viselők oldalra, ahol egyértelmű, könnyen követhető tippeket találnak a lencséik felhelyezéséhez, megfelelő tisztításához és ápolásához, valamint ahhoz, hogy mire figyeljenek a lencsehasználat első napjaiban. Illusztrált, lépésenkénti útmutatók és videók is találhatók itt.

Minden alkalommal, amikor új kontaktlencsét ír fel, javasolja a viselőknek a kontaktlencsetviselek.hu oldalt, amit a páciensek bármikor felkereshetnek, így alakítva ki a lencsehasználati rutint. Ezt a segédanyagot a pácienseknek nyújtott legmagasabb szintű szolgáltatás támogatása céljából tesszük elérhetővé.