Mélyre nyúló gyökerekkel rendelkezünk az optikai iparban

Habár a CooperVision 1980-ban született, történetünk sokkal régebbre nyúlik vissza.

Anyavállalatunk, a CooperCompanies, globális vállalat, amely orvosi eszközökkel foglalkozik, és a New York-i értéktőzsdén jegyzik (NYSE Euronext, NYSE:COO). A Cooper több mint 11000 munkavállalóval rendelkezik, és 100-nál is több országban értékesíti a termékeit. Székhelye az Egyesült Államokban a kaliforniai San Ramon.

A Cooper története 1958-ban kezdődött. 1967-ben a Cooper Tinsley Laboratories új néven működött tovább, így jött létre a „Cooper Laboratories, Inc.” A vállalat globális bővülésével világszerte számos üzem nyílt.

Az eredmény? Rengeteg innováció a sebészet és a kontaktlencsék terén is.

1978-ban a vállalat öt különálló üzletágra bomlott, amelyek speciális piaci szegmensekre koncentráltak. Így jött létre a CooperVision 1980-ban önálló vállalatként, és azóta is törekszünk rá, hogy továbbvigyük történelmünket.

Bővülés és felvásárlások

A CooperVision gyorsan növekedett.

Az 1980-as és 1990-es évek során számos kontaktlencse-vállalatot vásároltunk fel, így bővítve termékkínálatunkat és gyártási kapacitásunkat. Ám itt nem álltunk meg. A kutatás-fejlesztési tevékenységeink is bővültek. A K+F és a gyártási potenciál kombinációja később rendkívül előnyösnek bizonyult a vállalat, partnereink és lencseviselőink számára.

2005-ben a CooperVision a világ harmadik legnagyobb vállalatává vált a lágy kontaktlencsék területén.

A 2011-es pénzügyi évben a CooperVision új mérföldkőhöz érkezett: globális forgalma túllépte az 1 milliárd dollárt. Ülünk a babérjainkon? Kizárt. Tovább haladunk előre, egyre innovatívabb módszerekkel fejlesztve a kontaktlencse-viselők látását és kényelmét.

Gazdag történelmünk van, de a jövőnk még többet tartogat. Ez még csak a kezdet volt.