Kontaktlencse értékesítés szemüveges páciensnek

A London Business School által végzett kutatás szerint azok a páciensek, akik szemüveget és kontaktlencsét is viselnek, 80%-kal több profitot hoznak, mint azok, akik csak szemüveget hordanak.1 Ezen felül, a páciensek értékelik, ha szakszerű tanácsot kapnak arról, hogy a kontaktlencsék hogyan segíthetik ki őket olyan konkrét helyzetekben, amikor a szemüveg viselése nem éppen ideális.

Az intézmény kutatási jelentése („Seeing Things Clearly: The Profitability of Contact Lenses to Eye Care Practitioners”) az alábbiakra is rávilágított:

  • A kontaktlencsét és szemüveget is viselő páciensek jobban ragaszkodnak a szemész szakemberükhöz.
  • A kontaktlencsét viselő páciensek legalább 60%-a vásárol szemüveget is a szemészétől.

A mai kor aktív, szerteágazó tevékenységet végző embere szereti, ha az aktivitásaihoz rendelkezésre állnak a megfelelő látáskorrekciós eszközök, ezért a szemüvegük mellett kontaktlencsét is tartanak.

Azok a páciensek, akik régóta szemüveget viselnek és még sosem próbálták ki a kontaktlencsét (vagy már próbálták és nem voltak vele megelégedve), talán nem is ismerik azokat a technológiai újításokat, amelyek a mai kontaktlencséket olyan hatékonnyá, kényelmessé és könnyen illeszthetővé teszik.

A kontaktlencsékkel kapcsolatos párbeszéd megindítása

Mivel már személyes kapcsolatot alakított ki a pácienseivel, ezért talán már ismer olyan életvitelbeli tényezőket, amelyek miatt megfelelő jelöltek lennének arra, hogy kontaktlencséjük és szemüvegük is legyen.

Az Ön és a páciensei gondolkodásának serkentésére íme néhány kérdés, amelyet feltehet a pácienseinek, hogy könnyebben kezdeményezzen beszélgetést azokról a ritkán figyelembe vett előnyökről, amelyek a szemüveg melletti kontaktlencse-viselés mellett szólnak.

  • „Sokat szokott vezetni?”

A kontaktlencsék igazodnak a szemformájához, így nagyobb látómezőt biztosítanak Önnek. Ez a zavartalanabb látómező segíthet Önnek, hogy biztonságosabban vezessen.2

  • „Szeret otthon főzni?”

Sokan számoltak be arról, hogy kevésbé érzik a hagymapucoláskor szokásosan tapasztalható csípős érzést, amikor kontaktlencsét viselnek.2

  • „Szeretné alkalmanként megváltoztatni a kinézetét?”

A páciensek megváltoztathatják azt, ahogy mások hogyan látják őket, ha felváltva hordanak szemüveget és kontaktlencsét. Néhányan jobban szeretnek szemüveget hordani a munkahelyen, és kontaktlencsét szórakozáshoz. Mások kontaktlencsét választanak, amikor előadást kell tartaniuk vagy találkozóra mennek, hogy növeljék az önbizalmukat.

  • „Szeret a szabadidejében fényképezni?”

A fényképezőgép keresőjét hatékonyabban használhatja kontaktlencsével, és így azt sem kockáztatja, hogy megkarcolja a szemüvegét a keresővel.

  • „Szeret rendszeresen futni vagy más sporttevékenységet végezni?”

Élénk fizikai aktivitás során az izzadtság miatt a szemüveg lecsúszhat, leeshet. A kontaktlencsék a helyükön maradnak akkor is, ha a viselőjük fut, jógázik vagy más mozgást végez.

  • „Szokott a szemüvegén kívül más szemvédő eszközt is viselni?”

A kontaktlencsék segítségével a páciens megspórolhatja a drága dioptriás biztonsági védőszemüvegek árát. Viselheti őket 3D-s szemüveg vagy nem dioptriás napszemüveg alatt is.

Hosszú idejű (akár egy életen át tartó) kizárólagos szemüvegviselés után egy páciensnek talán eszébe sem jut, hogy milyen előnyei lehetnek a kontaktlencsének, de talán meg fog lepődni, mennyire nyitottak arra, hogy választási lehetőséget adjanak önmagunknak az általuk űzött tevékenységek kapcsán.

Kezdeményezzen beszélgetést: a páciensei választási lehetősége lehetőség Önnek is.

 

1Ritson M. Which patients are more profitable? Contact Lens Spectrum. 2006. március;38–42.

2Vision Care Research. 50 reasons for wearing contact lenses. A Vision Care Research webhelye. visioncareresearch.com/resources/50-reasons-to-wear-contact-lenses.asp. Megtekintve: 2016. augusztus 8.