Klinikai források

A szemészeti ellátás és a látáskorrekció területén megjelenő orvosi és tudományos eredmények alapos ismerete lépéselőnyhöz juttathatja a praxisokat.

A legjobban tájékozott szakemberek egyedülálló szaktudással foglalkozhatnak a pácienseikkel, mert naprakész, megbízható tájékoztatást tudnak adni a szem egészségével kapcsolatos problémákról és korrekciós technikákról, lehetőségekről.

Az itt összegyűjtött cikkek áttekintést adnak a szemészeti terület manapság leggyakrabban megvitatott témáiról.

Okostelefonok, számítógépek képernyői, e-könyv-olvasók, okosórák – az amerikaiak átlagban négy digitális eszközzel rendelkeznek és hetente 60 órát töltenek a rajtuk elérhető tartalom fogyasztásával, a Nielsen piackutató intézet által 2014-ben készített tanulmány alapján.

Hogy a lehető legjobban sikerüljön a lágy multifokális kontaktlencsék illesztése, a Soft Toric and Presbyopic Lens Education (STAPLE) szemészhallgatóknak létrehozott programjának oktatói kidolgoztak néhány alapelvet.

A rövidlátás elterjedtsége a fiatalok körében világszerte aggasztó mértékben növekszik, egészségügyi kockázatokat és kapcsolódó költségeket vonva maga után.

Közel 20 évvel a bevezetésüket követően a szilikon-hidrogél (SiHy) kontaktlencsék váltak az illesztők első számú választásává.