Kedves Optometrista Hallgató,

Az idei évben folytatódik a CooperVision FORCE programja, keressük ismét azokat a vállalkozó szellemű és elszánt hallgatókat, akik versenybe szállnak az Év Optometrista Hallgatója címért! 

Miről is szól a pályázat?

A résztvevőknek kontaktlencsével kapcsolatos témakörben kell saját kutatást végezniük, a kutatási eredményeket pedig egy 15 perces előadásban összegezniük. Az előadást szakmai zsűri előtt kell prezentálni a pályázat magyarországi döntőjében, angol nyelven. 
A témakör megválasztása a Te döntésed! A megkötés annyi, hogy a témának kapcsolódnia kell a kontaktlencséhez. A választás megkönnyítéséhez íme 5 témakörjavaslat:

  • A hosszú kontaktlencse viselési idő hatása a kényelmes viselésre – vizsgálható tényezők: a kontaktlencse alapanyaga, víztartalma, modulusa, oxigénáteresztése
  • A multifokális egynapos kontaktlencsék alkalmi viselése – a viselők szokásainak, értékeléseinek összesítésével
  • Egy bázisgörbület az újabb fejlesztésű lencséknél – az illeszkedés értékelése, felmerülő problémák összegzése
  • A multifokális kontaktlencse kompromisszumai a viselők tapasztalatai alapján – éleslátás különböző megvilágítási körülmények esetén, binokuláris látás, közeli-távoli látás összevetése
  • A könnyfilm reakciói azonos típusú lencse eltérő körülmények közötti viselése esetén – hűvösebb-melegebb, nedvesebb-szárazabb környezet  

Fontos információ az elbíráláshoz: a csak statisztikai feldolgozással szemben előnyben részesülnek a tudományos résszel is rendelkező pályázatok.

Miért érdemes részt venni?

A pályázaton való részvétel, a kutatásra fordított munka, az előadás megtartása mind-mind olyan dolog, ami hasznos a Hallgató (hamarosan) eljövendő szakmai pályafutása szempontjából.
Ezen felül a magyarországi győztest megilleti a 2.000 EUR fődíj, és a részvétel a FORCE európai döntőjén, 2017. áprilisában. 

Amennyiben kontaktlencséről szól a szakdolgozatod, akár pályázati anyagként is használható. Témavezető segítsége igénybe vehető.

A részletes, angol nyelvű leírás itt érhető el. A magyarországi döntő helyszíne és időpontja: 2017. március 23., Boscolo Hotel, Budapest.
Felmerülő kérdések esetén állok rendelkezésetekre a tmazan@hu.coopervison.com címen és a 06/30-397-8768-as számon.

May the FORCE be with you!