Szerte a világon — és közel az otthonunkhoz

A CooperVisionnél, mely több mint 130 országban*1 van jelen, folyamatosan szem előtt tartjuk küldetésünket, hogy világszerte segítsük a látás javítását, valamint hogy jótékonysági és közszolgálati, illetve kereskedelmi tevékenységeink révén erősítsük azon közösségeket, amelyekben dolgozunk. Mélyen elkötelezettek vagyunk bolygónk jóléte iránt, és létesítményeinkben számos fenntarthatósági és erőforrás-megőrzési programot valósítunk meg, a világ minden részén.

Az Optometry Giving Sight globális szponzorálása

A CooperVision az Optometry Giving Sight (OGS) vezető támogatója. Ez egy 2003-ban alapított globális kezdeményezés, amelynek célja, hogy világszerte 1,22 milliárd olyan embernek — köztük gyermekek tízmillióinak — segítsen, aki vak vagy gyengénlátó a szemvizsgálathoz és a megfelelő fénytörési hibajavítási lehetőségekhez való hozzáférés hiánya miatt.

A CooperVision székhelyein világszerte szervezett adománygyűjtési események, a betegeknek szóló kedvezményprogramok, jótékony célokra irányuló marketingkampányok és az éves vállalati adománygyűjtés révén több mint 3 millió dollár hozzájárulás gyűlt össze az OGS számára.

Az OGS által hat kontinensen támogatott programok a következő eredményeket érték el:

  • Alapvető látásgondozási szolgáltatásokat nyújtott több mint 7,6 millió embernek
  • Több mint 14 000 szemész szakember képzését bonyolította le
  • Több mint 130 látásközpont létrehozását támogatta

Minden évben egy alkalmazottunk CooperVision nagykövetként képvisel bennünket, és az OGS-hez csatlakozva részt vesz egy programban, hogy lássa, a támogatásunk és hozzájárulásunk hogyan változtatja meg a világot a rászorulók számára.

Lisa Jenkins, angliai gyártóüzemünk gyártási koordinátora Ugandába utazott a CooperVision OGS nagyköveteként 2018-ban.

Elkötelezettség a közösségeink iránt

A CooperVision alkalmazottainak ezrei élnek és dolgoznak a világ több száz közösségében. Együttműködünk a közösségi szervezetekkel, és lehetőségeket biztosítunk alkalmazottainknak, hogy részt vegyenek olyan helyi kulturális, környezetvédelmi és jótékonysági projektekben, amelyek különösen fontosak alkalmazottaink és családjaik számára.

Gondoskodás bolygónkról

A fenntarthatóság és az erőforrások megőrzése kulcsfontosságú a CooperVision napi működése során. Létesítményeink folyamatos programjai világszerte jelentős sikereket érnek el a vízmegtakarítás és -újrafelhasználás, az energiamegtakarítás, az újrahasznosítás és a gyártási anyagok használatának csökkentése terén.

  • Rochesteri (NY, USA) telephelyeink 100%-ban megújuló energiaforrásokkal működnek
  • Alajuelában (Costa Rica) található gyártólétesítményünk és a madridi (Spanyolország) elosztóközpontunk LEED tanúsítványt kapott a környezettudatos tervezésért és működésért
  • Puerto Rico-i gyártólétesítményünk éves szinten 63 millió liter vizet takarított meg víz-újrafelhasználási programunk révén, és 35%-kal csökkentette a város által biztosított víz iránti igényt

2019-ben elkötelezettségünkből kiindulva egyesítettük erőinket más jelentős tőzsdei vállalatokkal, magánintézményekkel és kormányokkal az Egyesült Nemzetek Szervezetének Fenntartható Fejlődési Céljaihoz való igazodás érdekében, amelynek célja egy jobb és fenntarthatóbb jövő kiépítése a következő évtizedben.

 

* CooperVision lencseápoló termékek, lágy és speciális kontaktlencsék.
2019. évi adatok.
2018 első negyedéve szerint. Az adatok változhatnak.

Hivatkozások:
1 CooperVision data on file, 2020.