Man and woman smiling

Kontaktlencsék és a látás

Fedezze fel a kontaktlencsékkel és a látásával kapcsolatos rengeteg hasznos információt.

A CooperVision elkötelezett az iránt, hogy segítsünk javítani az emberek látását minden nap. A kontaktlencse iparág globális vezetőjeként szenvedélyesen elkötelezettek vagyunk a jövőképünk iránt — és szeretnénk, ha Ön is az lenne!

Azon kívül, hogy világszerte együttműködünk a szemészeti szakemberekkel, szeretnénk segíteni a kontaktlencse-viselőket — mint amilyen Ön is — abban, hogy tájékozottak legyenek a szem egészségével és a látáskorrekció terén kifejlesztett legújabb innovációinkkal kapcsolatban. A következő információk új lehetőségekre nyithatják fel a szemét. Vessen rájuk egy pillantást!

Látás és életmód

A hétköznapi, rutinszerű tevékenységektől kezdve az éves nyaralásokig, a helyi sportolástól a külföldi vakációig a szeme mindennek tanúja lesz. Ebben a részben hasznos tippek, bölcs tanácsok és mókás ötletek eklektikus gyűjteményét tárjuk fel — mindezt a látással és az életmóddal kapcsolatban.

Bővebben a témáról

A gyermekek látása

Gyermeke egészségének minden vonatkozása fontos az Ön számára. A gyermekgyógyászati egészségügyi ellátás egyéb területeihez hasonlóan gyermekének látása és szeme egészsége is egyedi kérdéseket és aggályokat vet fel. Az első szemvizsgálattól a gyermekek és a kontaktlencsék viszonyáig számos témában talál hasznos információt ebben a szakaszban.

Bővebben a témáról

Látáskorrekció

A látást a szem és az agy között zajló lenyűgöző folyamat teszi lehetővé. Nem meglepetés, hogy orvosi eszközök — például kontaktlencsék — használata szükséges a látási problémák, például a rövidlátás (miópia), a távollátás (hipermetrópia), az asztigmatizmus és a presbiópia korrigálásához. Ebben a szakaszban többet megtudhat a gyakori látási problémákról és arról, hogy a kontaktlencsék hogyan segíthetnek ezeken.

Bővebben a témáról

Digitális életmódok

Okostelefonok. Táblagépek és e-könyv olvasók. Asztali és laptop számítógépek. Mindegyik digitális képernyővel rendelkezik. Ha pedig Ön olyan, mint a legtöbb ember, akkor egész nap visszatérően sokszor használja ezeket az eszközöket. Ez a mai digitális életmód — és ez hatással lehet a szemére és a látására. Tudjon meg többet ebben a szakaszban, ahol több szinten is megvizsgáljuk a témakört.

Bővebben a témáról

Látás 40 éves kor felett

A presbiópia — egy gyakori állapot, amely megnehezíti a közeli tárgyakra való fókuszálást — egy példa arra, hogy látásunk hogyan változhat. Idősebb életkorban glaukóma és a szürkehályog is kialakulhat. A szemészeti szakembernél tett rendszeres látogatások mellett fontos, hogy Ön is tisztában legyen a látásában bekövetkező változásokkal és azzal, hogy mit tehet ezekkel kapcsolatban. Tudjon meg többet ebben a szakaszban.

Bővebben a témáról

A szem egészsége

A szem egy bonyolult szerv. Ezért a szemészeti szakemberrel való rendszeres találkozás elengedhetetlen a szem egészségének megőrzéséhez. Ugyanúgy, mint az egészsége más területein, itt is fontos, hogy Ön mindig tájékozott legyen. Ebben a szakaszban hasznos és informatív tartalmakat talál, beleértve a gyakran ismételt kérdésekre adott válaszokat is.

Bővebben a témáról

Havi és kéthetes kontaktlencsék

Sokan úgy találják, hogy a havonta vagy kéthetente cserélendő kontaktlencsék jobban illenek az életmódjukhoz. Bár a lencsék minden este történő tisztításához és tárolásához lencseápoló termékre van szükség, ezek a kontaktlencsék meglehetősen megfizethető látáskorrekciós megoldást jelenthetnek. Ha szeretne többet megtudni a havonta és kéthetente cserélendő kontaktlencsékről, kattintson erre a szakaszra.

Bővebben a témáról