„A befogadás és a sokszínűség elengedhetetlen a CooperVision globális sikeréhez. Az alkalmazottak személyes és kulturális tapasztalatainak elismerése elősegíti vállalatunk innovációját és fejlődését, valamint megteremti a munkatársak közösségét. Biztosak akarunk lenni abban, hogy mindenki úgy érzi, nagyra értékelik őt, és támogatják a benne rejlő lehetőségek kibontakoztatása terén.”

Daniel McBride, a CooperVision elnöke

„Együtt jobb” — Nagyok vagyunk az összetartozásban, és büszkék a különböző nézőpontjainkra.

Tisztában vagyunk azzal, hogy a különböző nézőpontok friss és egyedi betekintést biztosítanak mindennapi feladatainkba. A csapatszellem pedig előrehajt minket. Szóval légy önmagad, bárki is vagy, és érjünk el együtt nagyszerű dolgokat!

„Vezessünk befogadással” programjainkban szakértő tanácsadók, többek között a Catalyst és a Yale által tartott képzések is szerepelnek, amelyek a sokszínű szervezetek vezetésének összetettségével kapcsolatos legújabb kutatásokra alapoznak. Világszerte több száz felsővezető vesz részt a befogadóbb munkahelyek megteremtésével, a sokszínű csapatok támogatásával, valamint az ügyfelek, beszállítók és alkalmazottak tudatalatti elfogultság nélküli szolgálatával kapcsolatos foglalkozásokon.

Az egyes létesítményekben tevékenységek széles köre ünnepli a sokszínűséget és befogadó kultúránkat egész évben.

Ahhoz, hogy csodálatosak legyünk, csak önmagunknak kell lennünk...

Amit a Coopernél nap mint nap teszünk, az elég csodálatos — egyenként jobbá tesszük az egyes emberek életét. Mindenki hozzájárulása számít, ezért annyira fontos a befogadás és a sokszínűség. Ez nem csak egyszerűen a helyes cselekedet; ez teszi a vállalatunkat a lehető legjobbá. És ha belegondolunk, akkor értelme is van, hiszen ha különböző nézőpontokból tekintünk meg valamit, akkor sokkal többet láthatunk belőle.

Külön csoportban dolgozunk a Coopernél, mely a Globális Befogadási Tanács (Global Inclusion Council, GIC) nevet viseli. A GIC-ben mindannyian szenvedélyesen törekszünk arra, hogy vállalatunkat olyan hellyé tegyük, ahol mindannyian úgy érezzük, ide tartozunk. Senkinek szabad „kívülállónak” éreznie magát. Azt szeretnénk, hogy a Cooper mindenki számára biztonságos és méltányos környezet legyen, olyan hely, ahol mindenki úgy érzi, hogy tisztelik és értékelik. Olyan hely, ahol fejlődhetünk. Röviden, egy olyan hely, ahol büszkék lehetünk arra, hogy a részesei vagyunk a közösségnek.

Ennek megvalósításával foglalkozunk. Nem csak szavakkal, hanem tettekkel is. Amióta a vezérigazgatónk, Al White az év elején kinevezett bennünket, a GIC csapat tagjai megismerték egymást, megértették, hogy Cooper mit tesz a befogadás és a sokszínűség terén, és megtanulták a bevált gyakorlatokat. Küldetésünk, hogy vállalatként folyamatosan odafigyeljünk, tanuljunk és fejlesszük a befogadás és sokszínűség kultúráját. Ehhez négy célt tűztünk ki magunk elé:

  1. Megvalósítás — ennek érdekében aktív szerepet vállalunk a vállalat befogadásra és sokszínűségre irányuló kezdeményezéseinek és programjainak előmozdításában;
  2. A megértés megosztása — támogatjuk a szervezeten belüli fokozott kommunikációt és képzést, hogy a befogadás és a sokszínűség még inkább beágyazódjon vállalatunk szövetébe;
  3. Odafigyelés és tanulás másoktól — külső eseményeken veszünk részt nagykövetként és változáshozóként, támogatjuk a belső tevékenységeket és megosztjuk a bevált gyakorlatokat a szervezeten belül;
  4. Szószólók és szövetségesek közösségeinek kialakítása — a HR-munkatársakkal együttműködve létrehozzuk és fejlesztjük a munkavállalói erőforráscsoportokat (ERG-ket) — nyitott fórumokat azon munkavállalók számára, akik közös érdekeket/aggályokat osztanak meg, és akik segíthetnek a jövőbeli kezdeményezések alakításában.

Nagyszerű érzés a Cooper család tagjának lenni. Kiterjedt, globális és sikeres egészségügyi vállalat vagyunk, és egyre nagyobbak és erősebbek leszünk. A befogadás és a sokszínűség kulcsfontosságú szerepet játszik jövőbeli sikereinkben, és ennek tudatában vagyunk. Szóval légy önmagad, bárki is vagy, és érjünk el együtt nagyszerű dolgokat!