experienced wearer

Tapasztalt viselő

Mivel Ön tapasztalt a kontaktlencsék viselése terén...

tudja, hogy milyen pozitívumokat nyújt  az életében. Fontos azonban észben tartani, hogy mind az Ön látásigénye, mind a kontaktlencsék technológiája folyamatosan fejlődni fog.

Ahogy múlnak az évek, és Ön egyre több időt tölt digitális eszközök használatával, vagy egyre több időt szán kedvenc szabadtéri tevékenységeire, előfordulhat, hogy a dioptria értéket módosítani kell, vagy a viselt kontaktlencse típusát kell megváltoztatni a látásteljesítmény és a kényelem maximalizálása érdekében.

Legalább évente egyszer, vagy az általa javasolt időközönként egyeztessen a szemészeti szakemberrel és vizsgáltassa meg szemét, illetve érdeklődjön az új kontaktlencse lehetőségek iránt, amelyek megfelelőek lehetnek az Ön változó életstílusához és látáskorrekciós szükségleteihez. Kattintson az alábbi hivatkozásokra, hogy megismerjen néhány érdeklődésére számot tartó témakört.

Mindent a kényelemről

Gondolkodott már azon, hogy a kontaktlencséi lehetnének még kényelmesebbek is? A kontaktlencsék területén végzett kutatás és fejlesztés nagy hangsúlyt fektet a lencseviselési élmény javítására. A kényelmet szem előtt tartva a fejlesztések közé tartoznak a következők…

 • A továbbfejlesztett szilikon-hidrogél kontaktlencse-anyagok segítenek nedvesen tartani a lencséket a nap folyamán, és több oxigént eresztenek át, mint a hagyományos hidrogél kontaktlencsék. Nem minden szilikon-hidrogél kontaktlencse alapanyag ugyanolyan; beszéljen a szemészeti szakemberrel a lehetőségeiről.
 • Speciális felület- és szélkialakítás az ideális illeszkedés és a kényelem érdekében.
 • Innovatív optikai kialakítás a digitális eszközök használatához kapcsolódó szemfáradtság enyhítésére.
 • Megfizethető napi kontaktlencsék, amelyek nem igényelnek tisztítást, és segíthetnek a viselőknek elkerülni az olyan lerakódások okozta problémákat, amelyek a kétheti vagy havi lencsék néhány héten át minden nap történő viselése során a lencséken felhalmozódhatnak.

Ha a kontaktlencsék használata során nagyobb kényelmet keres, beszélje meg ezeket a témákat a szemészeti szakemberrel.

És ne feledje, hogy a kényelmetlenség nem a kontaktlencse-viselés normális velejárója. Ha kontaktlencséit bármikor kényelmetlennek vagy irritálónak kezdi érezni, fontos, hogy beszéljen a szemészeti szakemberrel. Lehetséges, hogy ő megoldást tud találni az Ön lencseviseléssel kapcsolatos bármely problémájára. Ennek során azonosíthatja a legjobb lencseanyagot, kialakítást és csereütemezést – valamint azt, hogy a lencsék hogyan tudnak megfelelni az Ön életstílusa által támasztott igényeknek.

A kontaktlencsék korszerűbbre cserélése

Amikor a szemészeti szakemberrel beszél, érdeklődjön a kontaktlencse-tudomány legújabb fejlesztései iránt. A kutatás és a fejlesztés jelentős előrelépéseket  jegyez ezen a területen, és nyilván Ön sem szeretne kimaradni a kontaktlencse típusváltásával elérhető előnyökből.

Értse meg, miért számítanak az alapanyagok

A jelenlegi kontaktlencséi hidrogél vagy szilikon-hidrogél anyagokból készülnek?

Bár a lágy kontaktlencsék első típusainak anyaga a hidrogél volt, manapság a szilikon-hidrogél anyagokból készült lencsék teszik ki az elsőnek  illesztett kontaktlencsék több mint 75%-át1. A szilikon-hidrogél anyagok hozzájárulnak az egészséges* lencseviselési élményhez, mivel több oxigén jut át a viselőik szaruhártyájához, ami mérsékli a vörösödést és a duzzadás lehetőségét*.

A szilikon-hidrogél lencsék a lágylencse alapanyag előnyeit nyújtják nagy oxigénáteresztő képességgel együtt, ami nagyobb rugalmasságot és hosszabb viselési időtartamot tesz lehetővé.

Kérje meg a szemészeti szakembert, hogy mondjon többet a legfejlettebb szilikon-hidrogél lencseanyagokról.

Vegye fontolóra a saját kényelmét

Életstílusától függően lehetséges, hogy a tisztítást igénylő kontaktlencséket részesíti előnyben, amelyeket több hét után kell lecserélni; de az is lehetséges, hogy inkább a napi, eldobható kontaktlencséket részesíti előnyben. Az árak mindkét esetben megfizethetőek, ezért érdemes megfontolni, hogy melyik a legmegfelelőbb az Ön számára.

Lehet, hogy Ön gyakran utazik, vagy szezonális allergiától szenved, vagy aktívan sportol, ahol a szemüveg útban lehet. Ha az alábbi esetek bármelyike vonatkozik Önre, vagy egyszerűen csak nagyobb kényelmet szeretne, akkor a kontaktlencsék nyilvánvalóan nagyszerű választást jelentenek látáskorrekciós igényeinek kielégítésére.

A szemészeti szakember útmutatást tud adni a lehetőségeket illetően.

 

* A napi viselésre szánt magas oxigénbevitelnek köszönhetően a szilikon-hidrogél anyagok minimalizálják vagy megszüntetik a hipoxiával kapcsolatos komplikációkat
A hagyományos hidrogél kontaktlencsékkel összehasonlítva

Hivatkozás:
1 Morgan PB, Woods CA; Tranoudis, Ioannis G. et. al. International contact lens prescribing in 2018. CL Spectrum. 2019;34(1):26-32.

Látásváltozások

Ahogy múlnak az évek, változik a látásunk és a látáskorrekciós igényeink is.

Még azok is, akik korábban soha nem viseltek szemüveget vagy kontaktlencsét, 40 éves életkor fölött a közelre fókuszálásnál egyre inkább nehézségeket fognak tapasztalni. Ezt presbiópiának nevezzük, és mindannyiunkkal megtörténik.

Ha Ön 40 évesnél idősebb, és a könyvet vagy magazint már néhány centiméterrel távolabb kell tartania, mint korábban, hogy el tudja olvasni a kis betűvel nyomtatott szövegeket, vagy ha a telefonja képernyőjén a szöveg kezd elmosódottá válni, akkor valószínűleg presbiópiája van. Ideje felkeresni a szemészeti szakembert.

Multifokális kontaktlencsék

Jó hír: Nincs ok arra, hogy feladja a kontaktlencse nyújtotta kényelmet, vagy szemüveget viseljen olyankor, amikor nem szeretne. A presbiópia korrigálható multifokális kontaktlencsékkel: ezek éles látást biztosítanak, akár közeli, akár távoli, akár a kettő közötti bármilyen távolságban lévő dolgokat néz.

A multifokális kontaktlencséket a látásteljesítmény és a kényelem romlása nélkül viselheti. Léteznek a legfejlettebb szilikon-hidrogél anyagokból készült multifokális kontaktlencsék, illetve napi multifokális kontaktlencsék is.

Amikor elkezdi a presbiópia jeleit tapasztalni – és ez az időpont biztosan el fog jönni! –, hívja fel a szemészeti szakembert, hogy időpontot kérjen.

Digitális életmódok

Napi feladataink és szabadidős tevékenységeink nagy része digitális eszközökkel való időtöltéssel jár. Most már vannak kifejezetten arra tervezett kontaktlencsék, amelyek segítik viselőket abban, hogy zökkenőmentesen váltsanak fókuszt digitális eszközeik és offline tevékenységeik között. További információért forduljon a szemészeti szakemberhez.

Miért a CooperVision?

A CooperVision már több mint 40 éve elkötelezett amellett, hogy világszerte segítsen az embereknek jobban látni minden nap. Az szemészeti tudomány, az anyagfejlesztés, a terméktervezés és a gyártás területén bevezetett innovációink segítségével több millió kontaktlencse-viselőnek segítettünk gondtalanabbul élni, és megbízható globális vezetővé váltunk a kontaktlencse iparágban. Kontaktlencséinket jelenleg több mint 130 országban írják fel és használják. *

Minden kontaktlencse-viselő igényeinek kielégítése

Függetlenül attól, hogy egyfókuszú lencsékre van szüksége, magas dioptriás tórikus vagy multifokális lencsékre, vagy esetleg speciális ortokeratológiára, szklerális vagy rendelésre készült lencsékre van szüksége, bízhat a CooperVisionben.

A kontaktlencse-technológia továbbfejlesztése

Szenvedélyesen összpontosítunk küldetésünkre. Kutatásaink és fejlesztéseink az elmúlt években olyan forradalmi termékek bevezetéséhez vezettek, amelyek kielégítették a viselők sürgető igényeit:

 • CooperVision clariti 1Day, napi kontaktlencse család
  A világ első, teljes szilikon-hidrogél kontaktlencsecsaládja
 • CooperVision MiSight® napi kontaktlencsék
  A világ első lágy kontaktlencséje, amelyet az FDA jóváhagyott a miópia romlásának lassítására a kezelés megkezdésekor 8-12 éves gyermekeknél.
 • CooperVision Biofinity Energys® kontaktlencsék
  Az Ön digitális életstílusához tervezett kontaktlencsék.
 • CooperVision kontaktlencsék
  A legnagyobb rendelkezésre álló választék, amely megfelel szinte minden beteg látáskorrekciós igényének.

Erőfeszítéseink ma is folytatódnak, ahogyan a CooperVision kutatói izgalmas új módszereket fedeznek fel, hogy ezek segítségével az emberek jobban láthassanak.

 

* Nyilvántartásban szereplő CooperVision adatok, 2020. CooperVision lencseápoló termékek, lágy és speciális kontaktlencsék.
† Használati javallatok: A MiSight 1 day (omafilcon A) napi egyszer használatos, lágy kontaktlencsék a myopicus ametropia korrekciójára és a miópia progressziójának lassítására javalltak, nem beteg szemű gyermekeknél, akik a kezelés megkezdésekor 8–12 évesek és -0,75 és -4,00 dioptria közötti fénytörési hibájuk van (szférikus ekvivalens) <=0,75 dioptria asztigmiával. A lencsét minden kivétel után el kell dobni.
Nyilvántartásban szereplő CooperVision adatok, 2019. A gyártott Rx opció kombinációk (szféra, cilinder, tengely és hozzáadás) alapján, az összes szférikus, tórikus és multifokális (beleértve a rendelésre készülteket is) lágy lencse közül, szilikon hidrogél és hidrogél anyagban, 4 fő gyártótól. Tartalma: 1 napos, kéthetes és havonta eldobható kontaktlencsék. Kozmetikai és fotokromatikus kontaktlencsék nincsenek benne. Többféle alapgörbéjű változatok nincsenek benne.

Gondoskodás bolygónkról

A CooperVision folyamatosan azon dolgozik, hogy minimalizáljuk a környezetre gyakorolt hatásunkat és fenntarthatóbb működést tegyünk lehetővé, mert ez így helyes – munkavállalóink, ügyfeleink, vállalatunk és egész bolygónk érdekében.