A kontaktlencsékkel kapcsolatban felmerülő leggyakoribb kérdések.

Mi a különbség a napi viselés és a rugalmas viselés között?

A napi viselésű lencséket napközben hordják, és ezeket lefekvés előtt ki kell venni. A rugalmas viselésű lencsék vékonyabbak, vagy nagyobb a víztartalmuk, így több oxigén tud a szemhez jutni. Ezeket folyamatosan lehet viselni, még éjszaka is, legfeljebb hét napon keresztül. Szemész szakorvos határozza meg, hogy valaki alkalmas-e a rugalmas viselésére.

Mi a különbség az eldobható és a tervezett csererendszerű kontaktlencsék között?

Míg az eldobható lencséket csak egyszer lehet használni és naponta el kell dobni, addig a tervezett csererendszerű lencséket előírt ideig viselik és rendszeres időközönként cserélik ki.

Számomra mi a megfelelő viselési idő?

Szemorvosa fogja meghatározni a viselési időt, figyelembe véve szaruhártyája egészségét, az életmódját, valamint preferenciáit, illetve hogy milyen típusú lencsét szeretne viselni.

Nem találom az orvost, aki legutóbb felírta nekem a CooperVision lencséket. Mit tegyek?

Javasoljuk, hogy szemészkereső eszközünk segítségével keressen a lakhelye közelében egy olyan szemészt, aki felírja Önnek a CooperVision lencséket.

Rendelhetek-e vagy kaphatok-e kipróbálásra kontaktlencséket a CooperVisiontől?

Mivel a kontaktlencsék orvostechnikai eszközök, továbbá az Egyesült Államok Élelmiszer-biztonsági és Gyógyszerészeti Hivatalának szabályozása alatt állnak, a szövetségi szabályozások nem teszik lehetővé, hogy a CooperVision kontaktlencséket adjon el vagy biztosítson szemész szakorvosokon kívül más személyek számára. Nem tudjuk teljesíteni a fogyasztóinktól származó rendeléseket. Próbalencséket vagy kontaktlencsét Ön csak a szemészétől kaphat. Ő majd segít Önnek kontaktlencsét vásárolni, illetve próbalencsét beszerezni.

Készítenek afákiás lencsét a tervezett csererendszer programban?

A Hydrasoft® Toric Options és Sphere Options lencsék afákiás lencsék negyedéves csererendszerrel. Javasoljuk, hogy keresse fel szemész szakorvosát, aki felírta Önnek a lencsét, és érdeklődjön a Hydrasoft márkára való váltás lehetőségeiről.

Lézeres szemműtétem volt, és most kontaktlencsét szeretnék viselni. Mit kell tennem?

Beszélje meg a szemésszel, hogy hordhat-e kontaktlencsét. Ő a legmegfelelőbb személy arra, hogy tanácsot adjon Önnek arról, hogy szemüveget vagy kontaktlencsét viseljen, az Ön egyéni szükségleteinek megfelelően.

Azt tervezem, hogy CooperVision tórikus kontaktlencsét kérek. Minden lencséért fizetnem kell a próba alatt?

Az értékesített kontaktlencsék árát a rendelőkben határozzák meg. Ezek az árak csak a páciensre és az orvosra tartoznak. Abban biztos lehet, hogy a CooperVision garanciát kínál a tórikus kontaktlencsékre. Kérje meg orvosát, hogy vegye fel velünk a kapcsolatot az irányelveinket illetően.

Kaphatok mintát a lencsetisztító oldatból a CooperVisiontől?

A CooperVision nem gyárt és értékesít kontaktlencse-tisztító folyadékot.

A honlapon nincs felsorolva az általam viselt CooperVision lencse. Szeretném a lencséket online megvásárolni. Hol vásárolhatok CooperVision lencséket?

Mivel a kontaktlencsék olyan orvostechnikai eszközök, amelyek az Egyesült Államok Élelmiszer-biztonsági és Gyógyszerészeti Hivatalának szabályozása alatt állnak, a szövetségi szabályozások nem teszik lehetővé, hogy a CooperVision kontaktlencséket adjon el és biztosítson jóváhagyott szemész szakorvosokon és értékesítőkön kívül más személyek számára. A lencse megrendeléséhez Önnek el kell mennie szemorvosához. Ő meg tudja rendelni Önnek a lencséket, vagy elküldi Önt oda, ahol megrendelik Önnek.

Több cikk