A kontaktlencsék jóval nagyobb területet lefednek a látómezőből, mint a szemüvegek, így javul a látás tisztasága, valamint a perifériás látás is. A CooperVision szilikon-hidrogél dioptriás kontaktlencséi kényelmes megoldást jelentenek a sportolni vágyóknak.

A dioptriás kontaktlencsék számos mindennapi gondtól megkímélnek minket, amely a szemüvegekkel együtt jár, és különösen igaz ez a sport területén. A kontaktlencsék különösen nagyszerű megoldást jelentenek a sportoló fiataloknak.

Íme néhány terület, amelyen a kontaktlencse javítani képes a sportolás élményét.

Kontaktlencsék a jobb sportteljesítményért

A kontaktlencsék jóval nagyobb területet lefednek a látómezőből, mint a szemüvegek, így javul a látás tisztasága és a perifériás látás is. Az Amerikai Optometrikusok Szövetségének 2010-es jelentése alapján tízből hét megkérdezett gyermek mondta, hogy jobb sportteljesítményt nyújt, ha szemüveg helyett kontaktlencsét visel.

Ütős és labdajátékok

A mozgékonyságot és gyorsaságot igénylő sportok esetén nagyszerű választás a dioptriás kontaktlencse, amely nem csúszik le a látómezőről (vagy esik le teljesen) a fontos pillanatokban.

Kontakt- és extrém sportok

Az extrém sportok és a kemény kontaktsportok (mint a birkózás és az amerikai futball) elég durvák anélkül is, hogy a saját szemüveg által okozott sérülések miatt kellene aggódni.

Versenysportok

A kontaktlencsék még nagy sebesség mellett is a helyükön maradnak, éles látást biztosítva és növelve a látómezőt, hogy láthassa, ki közeledik hátulról.

Kényelem az új generációs szilikon-hidrogél kontaktlencsékkel

Ha az edzések és a versenyek alatt kontaktlencsét visel, azzal megszabadul az olyan zavaró tényezőktől, mint a lecsúszott keret, valamint az aggodalomtól, hogy elveszti a szemüvegét. A játékra tud összpontosítani a szemüveg igazgatása helyett.

A kontaktlencse-technológia fejlődése ezenkívül nagyobb kényelmet is tud biztosítani a sportolóknak. Az eldobható kontaktlencsék mindennap friss és sima felülete kisebb irritációt jelent. A szilikon-hidrogél kontaktlencsék új generációi több oxigént engednek át a szeméhez, így jobban láthat, miközben a nedvesíthetőséget és a kényelmet is megőrzik.

Biztonság: a kontaktlencsék csökkentik a szemsérülések kockázatát

Az összetört szemüveg által okozott szemsérülés kockázatának kiiktatása mellett a sportoláshoz viselt kontaktlencsék egyszerűbbé tehetik szemei védelmét is a játék során. A kontaktlencsék azzal is növelik biztonságát, hogy segítségükkel egyszerűbben viselhet sisakot és védőszemüveget, amely megvédi szemeit az UV-sugárzástól és a traumás sérülésektől.

A sportoláshoz viselt kontaktlencsékkel a játék jobb és élvezetesebb élménnyé válhat. Konzultáljon szemész szakorvosával, optometristájával annak megállapítása érdekében, hogy mely kontaktlencsék a leginkább megfelelők az Ön sportágához.

 

A cikk tartalma nem értelmezhető orvosi tanácsként, és nem helyettesíti az egészségügyi szakemberek ajánlásait. Konkrét kérdéseivel keresse fel szemész szakorvosát, optometristáját.

Több cikk