Kontaktlencse-illesztő szakember kiválasztása

A korral együtt változik a látásunk is. Ennek kezelése érdekében fontos, hogy évente legalább egyszer felkeressünk egy szemészt (hacsak a szemész mást nem javasol).

De mi a teendő, ha még nincs állandó szemésze? Szívesen segítünk!

Ha homályos látása miatt szeretne kontaktlencsét, érdemes felkeresnie egy optometristát. Az optometrista olyan szemész, aki rutinjellegű ellátást nyújt, például szemvizsgálatot végez. Az oftalmológus olyan szemész szakorvos, aki súlyosabb problémák esetén szemsebészeti beavatkozást végezhet.

Íme néhány további tipp a megfelelő szemész megtalálásához.

Szemész kiválasztása a lakóhelye közelében

Akár Budapesten, akár Londonban vagy éppen Kuala Lumpurban keres szemészt, több módon is nekifoghat:

Vegye figyelembe a családja szemészeti igényeit.

Ha gyermekei vannak, érdemes lehet olyan szemészetet keresnie, amely Önnek és a kicsiknek is megfelelő. Így mindenkinek kényelmesebb lesz a folyamat. Gondoljon ezenkívül arra is, hogy milyen messzire kell majd utaznia, valamint hogy ez miként érintheti a munka- és a tanítási időt.

Kérje ki barátai véleményét

Hívja fel őket, vagy írjon ismerőseinek a kedvenc közösségi hálózatán. Az optometrista odafigyelt a beteg igényeire? A látszerész kényelmes időbeosztásban fogad? Kérdezzen rá minden olyan szempontra, amely fontos Önnek.

Hívja fel a szemészeti rendelőt, érdeklődjön a szakembereknél

Tegyen fel mindent kérdést, amelyre választ szeretne kapni. Fontos tudnia, hogy a társadalombiztosítása fedezi-e az ellátást, tehát ezt mindenképp kérdezze meg, mielőtt időpontot foglal.

Egyéb idevágó kérdések: Mióta praktizál? A rendelő gyermekbarát? Mikor fogad betegeket? Van webhelye, amelyet felkereshetek?

Amikor szemészt választ, fontos számos tényezőt figyelembe venni és sok kérdést feltenni. Végső soron mindannyian egyedi igényekkel rendelkezünk. Ön és szemésze is azt szeretné, ami a legjobb Önnek.

 

A cikk tartalma nem értelmezhető orvosi tanácsként, és nem helyettesíti az egészségügyi szakemberek ajánlásait. Konkrét kérdéseivel keresse fel szemész szakorvosát.

Több cikk