Girl lying in grass

Ha kontaktlencséidet a megfelelő időben cseréled, szemed nemcsak egészséges, de üde és ragyogó is lesz. Először is néhány szó arról, hogy miért is fontos a friss kontaktlencse.
A könnyben természetes körülmények között fehérjék találhatóak, amelyek idővel lerakódnak a kontaktlencsén, így a látásod homályossá válhat. A lerakódott fehérje roncsolhatja a kontaktlencse felszínét, sőt, a szervezet részéről akár immunválasz is kialakulhat, aminek hatására a szemed viszkethet, könnyezhet és irritálttá válhat.
Lássuk, mit tehetsz azért, hogy a kontaktlencséd és a szemed is friss és egészséges maradjon!
Tartsd be a kontaktlencséd cseréjének ütemét, mindig kövesd az illesztőd utasításait! Ha az előírt rendszerességgel cseréled a kontaktlencsédet, azt a szemed megköszöni: egészséges és ragyogó lesz. A CooperVision minden csererendszerhez és minden életritmushoz tud ajánlani megfelelő kontaktlencsét.
Alakíts ki egy saját menetrendet! Ha kontaktlencsédet mindig a hét vagy a hónap adott napján cseréled, nagyobb valószínűséggel fog eszedbe jutni, hogy mikor kell új lencsét feltenned. Állíts be emlékeztetőt!
Ha ez nem működik, állíts be emlékeztetőt a telefonodon, vagy a naptáradban. A mai kor telefonjai, tabletjei számtalan lehetőséget kínálnak erre.
Fontold meg a kontaktlencsék előre történő megrendelését! Ha egy hosszabb időszakra előre megrendeled a kontaktlencsédet, akkor a friss lencsék mindig kéznél lesznek a csereidő végén. Időt is megtakaríthatsz ezzel, rendeld meg a lencséidet akkor, amikor kontrollvizsgálat miatt felkeresed az illesztődet úgy, hogy akár a következő kontrollvizsgálatig elegendő legyen. Válogass az alternatívákból!
Abban az esetben, ha lejárt a kihordási idő, de nincs új lencséd, vagy ha a viselés aktuális körülményei nem engedik meg a tárolási és tisztítási szabályok maradéktalan betartását, nem kell kétségbe esned.
Legyen nálad mindig egynapos lencse, ami ugye nem igényel tárolást és tisztítást, és minden nap egy friss lencse élményével ajándékoz meg. Legyen tartalék szemüveged, ami szintén kiváló akkor, ha a lencseviselés bármilyen okból lehetetlenné válik.
A legfontosabb: kontaktlencse viselésekor mindig kövesd az illesztőd útmutatásait!

Több blog poszt