Women doctors smiling

Kontaktlencsét viselsz vagy szeretnél viselni? Jó döntés, a kontaktlencse a látáskorrekció egyszerű, biztonságos és egészséges módja – akkor ha rendszeresen részt veszel szemvizsgálaton és betartod a viselés szabályait. A kontaktlencse viselés elkezdését megelőzően szükséged lesz egy speciális vizsgálatra, amelyen a szemész szakembered vezet végig. Amellett, hogy elvégzi a vizsgálatokat (többek között megállapítja a szükséges korrekciót, megméri a szemed görbületét, ellenőrzi a könnyfilmed, stb.) kérdéseket tesz fel az életmódodra, elvárásaidra és a lencse jövőbeni használatának körülményeire vonatkozóan, illetve megtanítja neked a kontaktlencse helyes kezelését, ápolását. Ezen felül minden fontos információt megkapsz tőle a viseléssel kapcsolatos tudnivalókról.

A lencsét ki is próbálod, mielőtt állandó használatba veszed, a szakembered pedig ellenőrzi az illeszkedését a szemeden. Máris egy új élménnyel leszel gazdagabb!

A szemünk az egyik legfontosabb érzékszervünk, a külvilágból származó információk nagyságrendileg 80 százalékát rajta keresztül szerezzük meg. A kontaktlencse viseléssel kapcsolatos kérdésekben mindig a szemész szakembered véleményére hagyatkozz, ő az, aki a legtöbbet tudja a szemedről és az éleslátással kapcsolatos igényeidről. Kövesd az utasításait és a rendszeresen vegyél részt kontrollvizsgálaton! Hagyd figyelmen kívül a szóbeszédeket és ellenőrizetlen ajánlásokat, mert a kontaktlencse helytelen megválasztása és nem előírás szerinti viselése akár súlyos következményekkel is járhat! Hallottál például a szaruhártya átültetésről? Remélem, soha nem is fogsz.

Keresd meg a Hozzád legközelebbi szakembert itt, és látogasd meg mihamarabb!

Több blog poszt