Girl putting on makeup

A sminkelés nagyszerű lehetőség arra, hogy a legnagyobb értéked, a szemed hangsúlyozd. Azonban mielőtt nekikezdesz, győződ meg arról, hogy okosan sminkelsz, és ne csak arra figyelj, hogy a sminked jól álljon, hanem arra is, hogy egészséges legyen.

Íme, néhány hasznos tanács a biztonságos szemsmink készítéséhez:

Tartsd tisztán: A régi sminktermékek olyan baktériumokat és gombákat tartalmazhatnak, amelyek szemfertőzést okozhatnak. A régi sminktermékeket dobd ki, a sminkeléshez szükséges ecseteket pedig rendszeresen tisztítsd meg.

Soha ne add kölcsön: Ez az egyetlen terület, ahol az osztozkodás nem azonos a gondoskodással. Ha kölcsönadod a sminktermékeid, azok baktériumokkal vagy gombákkal fertőződhetnek. Soha ne használd a sminkes pultokon található tesztereket, mert ezektől könnyen megfertőződhetsz. Ha mégis szeretnél üzletben kipróbálni egy új terméket, használj eldobható applikátort, és mindig ellenőrizd a teszter tisztaságát.

Kerüld a “kohl” festéket: A fekete szempillafestéket, vagyis a kohl-t, vagy al-kahl-t, kajal-t, vagy surma-t, a világ számos pontján a szem hangsúlyozására használják. A kohl azonban nehézfémsókat, például antimont és ólmot tartalmaz, amivel érintkezni már kis mennyiségben is veszélyes.

Biztos kézzel sminkelj: A szemfestéket mindig biztos kézzel vidd fel és tisztítsd le a szemedről. Ha mozgó járműben sminkelsz, a szemedet sérülésveszélynek teszed ki, gondolj csak egy hirtelen fékezésre, irányváltásra.

És végül, ha bármilyen szemfesték irritációt okoz, azonnal távolítsd el, és fordulj szemész szakemberedhez.
Reméljük, hogy tippjeink nem csak abban segítenek, hogy jól nézz ki, hanem abban is, hogy szemeid egészségesek maradjanak!
 

Több blog poszt