Woman holding cupcakes in front of her eyes

Kontaktlencse vagy szemüveg, ez itt a kérdés.

Mindkét lehetőséggel javíthatod a látásodat. A válasz nagyban függ attól, hogy milyen igényeid vannak. Hadd magyarázzuk meg.

Mit nyújthat Neked a kontaktlencse?

A kontaktlencse viselés bizonyos élethelyzetekben, például sportolás, szabadidős tevékenységek közben nagyobb szabadságot biztosít, nem kell többé amiatt aggódnod, hogy leesik a szemüveged meccs közben. A kontaktlencse ezen kívül jobb perifériás látást biztosít. Számolhatsz további előnyökkel is: nem párásodik be, mint a szemüveg, nem kell semmilyen tükröződéssel vagy fényvisszaverődéssel küszködnöd. A kontaktlencse ezen kívül jobb perifériás látást biztosít. Kontaktlencsével önmagadat adhatod, nem változik a meg a külsőd.

Kontaktlencse vagy szemüveg?

Szükségtelen bármelyik mellett kizárólagosan elkötelezned magad, sokan egyik nap a kontaktlencséjüket, másik nap pedig a szemüvegüket hordják. Miért is ne? Nem hordjuk mindennap ugyanazt a ruhát se. És ha új autót veszünk, az nem jelenti azt, hogy soha többé nem ülünk biciklire vagy tömegközlekedési eszközre. Szórakoztatóbb az élet, ha keverjük a dolgokat (és a barátainkat is kíváncsivá teszi, hogy mi lesz a következő lépésünk).

Mi szól a szemüveg mellett?

Sokan azért választják a szemüveget, mert egyszerűen szeretik. Ez rendben is van. A kontaktlencse és a szemüveg közötti választás gyakran szubjektív. Ahogy már említettük, jó dolog a változatosság. Néhányan azonban feleslegesen ragaszkodnak a szemüveghez a kontaktlencséket övező bizonyos tévhitek, és az 1970-es és 80-as évekből megmaradt emlékek miatt. Csakhogy azóta rengeteget változtak a kontaktlencsék. Az elmúlt évtizedekben drámai fejlődésen ment keresztül a kontaktlencsegyártás technológiája. Általánosságban elmondható, hogy a kontaktlencsék ma már sokkal kényelmesebbek. Sokan a kontaktlencsék tisztításától is tartanak. Ezt azonban egyszerűen elkerülheted, ha az egynapos lencse mellett döntesz. Minden ember szeme más egy kicsit. A Te igényeid és kívánságaid mások, mint a környezetedben élőké. Amikor legközelebb felkeresed szemész szakemberedet – amit javasolunk évente legalább egyszer megtenni – érdeklődj a kontaktlencse viselésről!

Kattints ide, és találd meg a hozzád legközelebbi forgalmazót!

Több blog poszt