Szemei egyediek, és számos tényező segíthet megválaszolni ezt a fontos kérdést.

Szemésze partnereként igyekszünk lehetővé tenni, hogy tájékozott döntést hozhasson arról, melyik kontaktlencse a megfelelő választás Önnek.

Először tekintsük át az alapvető információkat a szem egészségéről, és arról, hogy Ön vajon rövidlátó, távollátó vagy asztigmiás-e.

Kontaktlencsék szemtengelyferdülésre (asztigmiára)

Gyakran megkérdezik tőlünk: „Melyik lencse a legjobb asztigmiára?” Remek kérdés! A tórikus kontaktlencsék segíthetnek a látás korrekciójában, ha a közeli és a távoli tárgyak is homályosan jelennek meg.

Olvassa el az asztigmiáról szóló cikkünket.

Presbyopia: mi ez?

40 és 45 éves kor között tapasztalhatja, hogy a közeli szövegek elolvasása nehezebbé vált. Ez mindenkivel megtörténik. Ez a fajta távollátás a „presbyopia”, amely multifokális vagy bifokális kontaktlencsékkel könnyedén javítható.

Olvassa el a presbyopiáról szóló cikkünket.

Mi az a távollátás (hiperópia)?

A távollátás (vagy orvosi nyelven: „hiperópia”) azt jelenti, hogy a távoli dolgok élesen látszanak, ám a közeli tárgyak homályosak lehetnek. A presbyopiával ellentétben a távollátás bármilyen életkorban előfordulhat. A probléma szemüveg és kontaktlencse segítségével is korrigálható.

Olvassa el a távollátásról szóló cikkünket.

Mi az a rövidlátás (miópia)?

Rövidlátás, közellátás vagy miópia: mindhárom ugyanazt jelenti. Ez a látáshiba azt jelenti, hogy a közeli tárgyakat élesen látjuk, azonban a távoli tárgyakat nem mindig. Ahogyan a távollátás esetén, a látásprobléma javítására alkalmazható szemüveg, kontaktlencse vagy műtét.

Olvassa el a rövidlátásról szóló cikkünket.

Napi, kétheti vagy havi: melyik a megfelelő nekem?

A lágy kontaktlencsék rendkívül kényelmesek, és a fejlett gyártási technológiáknak köszönhetően ma már számos eldobható kontaktlencse közül választhat. Akár az egynapos lencséket, akár a kétheti lencséket preferálja, érdeklődjön szemész szakorvosánál, hogy melyik viselési és csereperiódus a megfelelő Önnek.

Olvassa el a napi kontaktlencsékről szóló cikkünket.

Ha szemüvegről vagy kontaktlencséről van szó, van választása.

A szemész tudja felírni a látásának megfelelő dioptriaértéket. Ezután a szemész partnereként segítünk biztosítani a megfelelő kontaktlencséket, amelyek kielégítik ezeket az igényeket.

 

A cikk tartalma nem értelmezhető orvosi tanácsként, és nem helyettesíti az egészségügyi szakemberek ajánlásait. Konkrét kérdéseivel keresse fel szemész szakorvosát.

Több cikk