augusztus 06, 2014

A CooperVision immár a világ legszélesebb választékát kínálja a napi eldobható kontaktlencsékből

PLEASANTON, Kalifornia, 2014. augusztus 6. — A The Cooper Companies, Inc. (NYSE: COO) befejezte a lágy kontaktlencséket és ápolószereket gyártó és forgalmazó Sauflon Pharmaceuticals Limited felvásárlását. A nagyjából 1,2 milliárd amerikai dollár értékű ügylet eredményeként a CooperVision a napi eldobható kontaktlencsék egyedülállóan széles választékával áll a szemész szakemberek és lencseviselők rendelkezésére világszerte.

„Új, többszintű személet modellel közelítjük meg a napi eldobható kategóriát. A Sauflon protfólió hozzáadásával a mi már eddig is erős MyDay® és Proclear® brand választékunkhoz, olyan többszintű kontaktlencse családokat kínálunk, amelyek különböző viselői csoportok számára készülnek és kerülnek eladásra.” – fejtette ki Daniel G. McBride, a CooperVision, Inc. elnöke. „E piaci megközelítésünk eredményeként az illesztők immár minden szemre és minden pénztárcához testreszabott napi eldobható lencsét tudnak kínálni, s ezáltal továbbgyorsulhat a praxisuk növekedése és a kategória fellendülése is.”

A napi eldobható lencsék világpiaca 10 százalékos növekedési rátájával a lágy kontaktlencsék leggyorsabban növekvő szegmense. Az immár a CooperVision választékát gazdagító Clariti® a napi eldobható szilikon-hidrogél lencsék csoportjában az egyetlen márka, amely szférikus, tórikus és multifokális lencsékkel a látáskorrekció spektrum teljes egészét lefedi, költségelőnyökkel kombinálva a kiváló működést. A sort kiegészíti a CooperVision prémium kategóriájú MyDay lencséje, amelyet most vezetünk be Európán kívüli piacokon is, valamint a Proclear 1 day lencse, egyedülálló PC Technology™ megoldással.”

McBride úr így folytatta: „A Sauflon felvásárlása újabb építőeleme elkötelezettségünknek aziránt, hogy a világ minden táján az illesztők legjobb üzleti partnere legyünk. Ezen kívül innovatív termékeket, szolgáltatásokat és támogatást nyújtunk. A csapatunk segít az ügyfeleinknek az új piaci lehetőségek kiaknázásában, mint a napi eldobható lencsékre való átállásban”

A CooperVision jelenleg azon dolgozik, hogy a két vállalat embereinek, folyamatainak és fejlesztéseinek egyesítésével a lehető legjobb élményt biztosítsa ügyfeleinek és lencséi viselőinek. Az ügyfelek, amíg máshogy nem javasoljuk, folytassák tovább az együttműködést a jelenlegi CooperVision és Sauflon üzletkötőkkel, használják a jelenlegi rendelési mechanizmust.

A The Cooper Companies cégről

A The Cooper Companies, Inc. („Cooper”) orvosi eszközökkel foglalkozó világcég. Nyilvánosan működő részvénytársaságként részvényei a NYSE és az Euronext tőzsdén forognak (NYSE:COO). A The Cooper elkötelezett A Quality of Life Company™ arculata iránt és törekszik a részvényesek értékeinek biztosítására. A Cooper két üzleti egységgel rendelkezik a CooperVision és a CooperSurgical. A CooperVision friss perspektívával közelíti a látásgondozást, és elkötelezte magát a kontaktlencse-viselők kiváló minőségű termékek széles választékával való kiszolgálása, és az illesztők kiemelt támogatása mellett. A CooperSurgical erőfeszítései középpontjában a nők egészségével foglalkozó orvosok piacvezető termékekkel és kezelési lehetőségekkel való ellátása áll, a nők egészségvédelmének javítása érdekében. A Cooper székhelye a kaliforniai Pleasantonban van. A Cooper körülbelül 9000 főt foglalkoztat a termékeladásban több mint 100 országban. További információk a www.coopercos.com webhelyen találhatók cégünkről.

A CooperVision, Inc. cégről

A CooperVision a The Cooper Companies, Inc. (NYSE:COO) része, a világ egyik vezető lágy kontaktlencse gyártója. A vállalat napi eldobható, kéthetes és havi kontaktlencsék teljes választékát gyártja fejlett alapanyagokból és kiváló optikai kialakítással A CooperVision erős hagyományokra támaszkodik a legproblémásabb látásgondok, mint például az asztigmatizmus és presbyopia megoldásában, és szférikus, tórikus és multifokális lencsék teljes választékát kínálja. Az innovatív termékek és az illesztők támogatásának kombinációjával, a vállalat üdítő perspektívát hoz a piacra, valódi előnyöket teremtve az ügyfeleknek és a lencseviselőknek egyaránt. További információk itt találhatók: www.coopervision.hu.