november 18, 2015

Európa-szerte rendezvényeken mutatták be, hogy miért előnyösek az egynapos szilikon-hidrogél kontaktlencsék a mai viselők számára.

Budapest, 2015. november 18.

Egész Európából több száz szemészeti szakember gyűlt össze azon a gondolatújító rendezvénysorozaton, amelynek a nemzetközi kontaktlencsegyártó CooperVision adott otthont. A rendezvényeken indították útjára a Ready for Today elnevezésű kampányt, amelynek középpontjában az egynapos szilikon-hidrogél kontaktlencsék állnak, valamint az, hogy hogyan lehet kielégíteni a mai viselők igényeit.

Mind a négy európai helyszín –a londoni Leadenhall épület, az amszterdami Amsterdam Theater, a frankfurti Messeturm kereskedelmi torony és a koppenhágai DR Koncerthuset hangversenyterem – látványos környezetet biztosított a rendezvények nagyra becsült előadói számára.

Az egyes rendezvények tudásmegosztó szekcióját Az egynapos szilikon-hidrogél, a tökéletes lencse című előadásával a világhírű, díjnyertes kutató és adjunktus, Nathan Efron professzor vezette be, akit Sarah Morgan, nemzetközileg elismert kommunikációs szakértő követett A titkok felfedése – stratégiák a viselők hosszú távú megtartására című előadásával.

Mindkét előadás mélyebb ismereteket nyújtott és tanácsokat adott a szemészeti szakembereknek, hogy felvértezze őket olyan értékes információkkal, amelyek segítségével hatékonyabban képesek közölni pácienseikkel az egynapos szilikon-hidrogél kontaktlencsék előnyeit, és ösztönözhetik őket a hosszú távú viselésre.

Efron professzor a rendezvénnyel kapcsolatos tapasztalatairól a következőket mondta: „Fantasztikus hét volt! Élveztem a CooperVision-nel való partneri együttműködést abban, hogy felhívjuk a figyelmet az egynapos szilikon-hidrogél lencsék számos olyan előnyére, amelyet az aktív életmódot folytató pácienseknek képesek nyújtani.”

„Mivel az emberek életmódja egyre többet követel, a vásárlók is egyre többet várnak el a kontaktlencséiktől és tőlünk, szemész szakemberektől. Ezért nagyon fontos, hogy úgy tudjunk kommunikálni a pácienseinkkel, hogy biztosítsuk a hűségüket. Remélem, hogy ezek a rendezvények segítettek a résztvevőknek abban, hogy elhiggyék, át tudják adni a pácienseiknek azokat az információkat, amelyekre szükségük van.” – tette hozzá Sarah Morgan.

Myles Hustler, a CooperVision egynapos termékeinek európai marketingigazgatója így nyilatkozott: „Nagy örömmel fogadtuk a közelmúltban tartott Ready for Today rendezvényeinkkel kapcsolatos visszajelzéseket, és különösen hálásak vagyunk előadóinknak, Nathan Efronnak és Sarah Morgannek, hogy közkinccsé tették szakértelmüket. A jövőben is támogatást kívánunk nyújtani az iparág szakembereinek ebben a témában úgy, hogy folyamatosan hasznos tartalmakkal látjuk el mind a szemészeti szakembereket, mind a kiskereskedelmi munkatársakat.”

MÉDIAKAPCSOLATOK:  Dobó Kitti

ELÉRHETŐSÉGEK:        KDobo@coopervision.com

+36-1-279-2200

 

Szakértőinkről:

Prof. Nathan Efron AC, DSc, PhD, BScOptom, FAAO, FIACLE, FCCLSA, FBCLA, FACO.

Jelenleg az ausztráliai Queenslandi Műszaki Egyetem Szemészeti Karán dolgozik. Díjnyertes kutató és adjunktus, valamint több mint 850 cikk és kilenc könyv szerzője. Az Ausztrál Szemészeti Főiskola rektora, akit 2015-ben a királynő születésnapja alkalmából kitüntetettek között az ausztrál lovagrend tagjává választottak.

Sarah Morgan BSc (Hons) MPhil, MCOptom, FAAO, FBCLA.

Optometrista, nemzetközileg elismert kommunikációs szakértő és az egyesült királyságbeli Manchesteri Egyetem látástudományi munkatársa. Sarah szívesen inspirálja a szemész szakembereket a kontaktlencsék témájában, a viselési élmény javítása és a hosszú távú hűség elősegítése érdekében.

A CooperVision-ről

A CooperVision a The Cooper Companies, Inc. vállalatcsoport (NYSE: COO) részeként egyike a világ vezető lágy kontaktlencse-gyártóinak. A CooperVision havi, kéthetes és napi kihordású kontaktlencsék teljes skáláját állítja elő. A vállalat elkötelezetten igyekszik folyamatosan új perspektívát hozni a kontaktlencsék világába az illesztők és a viselők számára egyaránt. A CooperVision az astigmia, a presbyopia és a szemszárazság tüneteinek enyhítésére gyártott lencsékre specializálódik. A vállalat termékei kutatás-fejlesztése során rendszeres együttműködést folytat szemészeti szakemberekkel. További információkért látogasson el a www.coopervision.com weboldalra.

A Cooper Companies-ről

A The Cooper Companies, Inc. ("Cooper") nyilvánosan jegyzett (NYSE Euronext (NYSE:COO)), gyógyászati eszközökkel foglalkozó globális cég. A Cooper elkötelezett, hogy igazi A Quality of Life Company™ legyen, a figyelem középpontjában a valós értékekkel. A Cooper két cégben, két üzletágban tevékenykedik: CooperVision és CooperSurgical. A vállalt központja Pleasantonban, Kaliforniában van. Mintegy 10.000 munkavállaló tagja a több mint 100 országban értékesítő vállaltnak. További információkért keresse fel a www.coopercos.com oldalt.