Az Optometry Giving Sight szervezet

Jelenleg több mint 600 millió ember szenved vakságban vagy látáskárosodásban abból kifolyólag, hogy nem tud szemvizsgálaton részt venni és látáskorrekcióhoz, például egy egyszerű szemüveghez hozzájutni.

Az Optometry Giving Sight szeretne ezen változtatni, és ehhez mi is csatlakoztunk.

Az Optometry Giving Sight globális szervezet, amely segítséget nyújt az emberek látásának javításához – és esetenként visszaadásához is. 2007 óta több mint 6,5 millió dollárt fordítottak 57 projekt finanszírozására 32 országban. Ezek keretében 4 milliónál is több embernek nyújtottak alapvető szemgondozási szolgáltatásokat, több mint 2614 középfokú szemgondozási szakembert képeztek ki, továbbá több mint 1100 látásközpont és szemészeti laboratórium létrehozásában segédkeztek.

Céljuk elősegíteni a vakság és a látáskárosodás megelőzését, mindezt valami olyasmit biztosítva, amelyet sokan magától értetődőnek veszünk: részvételt egy szakszerű szemvizsgálaton és hozzáférést a korrekciós lencsékhez.

A nemes ügy előmozdítása céljából a CooperVision alkalmazottai világszerte 47 137,86 dollárt adományoztak az Optometry Giving Sight 2012-es kihívásán, amelyet a látás világnapján tartottak. Az összeget ezután anyavállalatunk, a CooperCompanies 100 000 dollárra egészítette ki. Ezenkívül a CooperVision állandó platina szintű globális támogató.

Önnek is egyszerűvé tettük, hogy segíthessen. A kedvezményes kontaktlencsék vásárlóit felkértük, hogy a CooperVision kontaktlencsékre kapott árengedményük egy részét vagy egészét fordítsák az Optometry Giving Sight munkájának támogatására.