Gondolkodik rajta, hogy kipróbálná a kontaktlencsét?

Pont a megfelelő helyen van.

Válaszoljon néhány kérdésre, és segítünk kitalálni, hogy melyik termékünk felelne meg legjobban az Ön igényeinek.

 

Gyakran Ismételt Kérdések 

Ha azt fontolgatja, hogy kipróbálja a kontaktlencsét, valószínűleg sokat gondolkozott azon, hogy milyen előnyökkel járna ez a mindennapok szempontjából, az olvasáshoz és a munkához szükséges tiszta és éles látástól a sport- és szabadtéri tevékenységek során biztosított kényelemérzetig – sőt, még a megjelenését is megváltoztatná. De valószínűleg van néhány olyan dolog is, ami még mindig foglalkoztatja. A szemészeti szakember értékes információkat oszthat meg Önnel annak érdekében, hogy segítse a döntés meghozatalát. Ezenkívül lentebb a leggyakoribb kérdéseket és válaszokat is összegyűjtöttük.

A kontaktlencse viselése kényelmes?

Napjaink kontaktlencséit különleges jellemzőkkel ruháztuk fel, amelyek elősegítik, hogy szeme nedves maradjon és Ön kényelmesnek érezze őket. Mint minden új élmény, a kontaktlencsék viselése is kissé „különösnek” tűnhet első alkalommal, de néhány napon belül talán már el is felejti, hogy viseli azokat. A kontaktlencséknek nem szabad kényelmetlen érzést vagy irritációt okozniuk; ha az Ön lencséivel ez valaha is előfordul, beszéljen szemészeti szakemberével.

Ha kényelmes kontaktlencsét szeretne, amely megfelel az Ön életmódjának, töltse ki kérdőívünket.

Bonyolult dolog kontaktlencsét viselni?

Emberek milliói minden nap vidáman viselik kontaktlencséjüket. A szemészeti szakember segíthet a kontaktlencsékkel kapcsolatos esetleges kérdései megválaszolásában. Ide tartozik azok behelyezése és eltávolítása, az ápolásuk módja, a viselésük időbeli ütemezése, valamint bármely egyéb kérdés vagy aggály. A szemészeti szakember tud segíteni az Ön szeméhez megfelelő kontaktlencse kiválasztásában.

A kontaktlencsékre vonatkozó, a szemészeti szakemberrel megbeszélhető javaslatok megtekintéséhez töltse ki a kérdőívünket.

Bonyolult dolog a kontaktlencsék ápolása?

Egyáltalán nem. A napi kontaktlencsék a legegyszerűbbek: Minden nap friss, új párat visel, és nem kell megtisztítania. Ha a havonta vagy kéthetente cserélendő lágy kontaktlencsét választja, a szemészeti szakember megmutatja, hogyan tisztítsa és fertőtlenítse a lencséket, ami mindössze néhány percet vesz igénybe.

Ha szeretné megtudni, hogy milyen típusú kontaktlencsék lennének a legpraktikusabban az Ön számára, töltse ki kérdőívünket.

Megfizethetőek a kontaktlencsék?

Ma a szemészeti szakemberek meglepően kedvező árú kontaktlencséket tudnak találni Önnek. És ne feledkezzen meg a azokról a költségekről sem, amelyek egy szemüveg elvesztésével, eltörésével vagy megkarcolódásával járhatnak.

Megfizethető, kiváló minőségű kontaktlencsét keres? Kapjon javaslatokat kérdőívünk kitöltésével.

Megtehetem azt, hogy esetenként szemüveget viselek, máskor pedig kontaktlencsét?

Sokan kifejezetten szeretik is cserélgetni ezt a kettőt. Kontaktlencsét viselnek a munkanap során, vagy bizonyos tevékenységekhez, például sportoláshoz vagy nyilvános beszédhez, miközben a szemüveget választják olvasáshoz, tanuláshoz vagy az otthoni feladatok elvégzéséhez. A kontaktlencsék egy plusz „megjelenést” adhatnak hozzá a repertoárjához. Ráadásul szemüveg nélkül most már jobban kihasználhatja a dizájner napszemüvegeket is.

Ha minőségi kontaktlencséket szeretne találni, amelyek praktikusak az Ön életstílusa szempontjából, töltse ki kérdőívünket.

Gyermekek is viselhetnek kontaktlencsét?

Igen – igazából sok gyermek és tinédzser társas helyzetekben sokkal szívesebben visel kontaktlencsét, mint szemüveget.1 És természetesen a lágy kontaktlencsék nem törnek el, ha a gyerekek sportolnak vagy elesnek.  A gyermekek átlagos életkora első kontaktlencse illesztésekor 13 év, de kutatások szerint a legtöbb 8-11 éves korú is sikeresen viselhet kontaktlencsét.2 A napi kontaktlencsék a gyermekek és szüleik kedvencei, mert nagyon kényelmesek, nem törik el, mint a szemüveg és soha nem kell tisztítani.

Ha gyermekei vagy saját maga számára gondolkodik kontaktlencsén, töltse ki kérdőívünket.

Ha asztigmiám van, viselhetek kontaktlencsét?

Hát persze. Az asztigmiához alkalmas lágy kontaktlencséket „tórikus lencsének” nevezzük. És amint kiderül, Ön épp a megfelelő weboldalon van: A CooperVision vezető szerepet tölt be globálisan a tórikus kontaktlencsék gyártása terén. Tórikus kontaktlencse portfóliónkban szerepelnek az exkluzív Optimized Toric Lens GeometryTM -t alkalmazó lencsék is, amelyekben a szemészeti szakemberek és az asztigmiás lencseviselők bíznak az éles, stabil látás érdekében.

Ha életmódjához illő nagyszerű tórikus kontaktlencséket keres, töltse ki kérdőívünket.

Ha bifokális szemüveget hordok, viselhetek kontaktlencsét?

Igen. Az ilyen célra használt kontaktlencséket „multifokális” lencséknek nevezzük, és a szemüveghez hasonlóan segítenek élesen látni közelre, távolra és a kettő közötti távolságra is. Ezek valóban minden távolságban segíthetnek Önnek az éleslátásban. Nem kell kimaradnia a kontaktlencsék nyújtotta kényelemből.

Fedezzen fel nagyszerű multifokális kontaktlencse opciókat, töltse ki kérdőívünket.

A kontaktlencsék ráragadhatnak a szememre?

Ez nagyon valószínűtlen. De fontos, hogy megtanulja a megfelelő behelyezést és eltávolítást, amikor először kap kontaktlencsét. A szemészeti szakember megmutatja, milyen könnyű felhelyezni és kivenni a kontaktlencséket. Több tízmillió ember számára ez már a napi rutin része.

Ha kifejezetten könnyen kezelhető kontaktlencsét szeretne, töltse ki kérdőívünket és kapjon javaslatokat.

Megkarcolhatja-e a kontaktlencse a szememet?

A szemészeti szakember által javasolt megfelelő lencseápolási, kezelési és viselési szokások betartása esetén ez nem fordul elő. Csak kövesse a szemészeti szakember, a biztonságos, egyszerű felhelyezésre és eltávolításra vonatkozó utasításait. Ha bármilyen aggálya van, kérjen segítséget a szemészeti szakembertől.

Ha a kényelem az egyik legfontosabb prioritása a kontaktlencsék kiválasztásakor, akkor fedezzen fel néhány nagyszerű lehetőséget, töltse ki kérdőívünket.

Kieshet-e a kontaktlencse a szememből?

A szemészeti szakember által javasolt megfelelő lencseápolási, kezelési és viselési szokások betartása esetén ez nem gyakori. A szemészeti szakemberek szakértői a kontaktlencsék megfelelő illesztésének, melynek köszönhetően azok minden egyes viselő esetén a helyükön maradnak. A megfelelő illeszkedés megkönnyíti a lencsék egyszerű és megfelelő felhelyezését és eltávolítását is.

A szemészeti szakember gondoskodhat a nagyszerű illeszkedésről – de mi mást akarhatna még Ön a kontaktlencséitől? Ha szeretné végiggondolni, töltse ki a kérdőívünket.

A kontaktlencse becsúszhat a szemem mögé?

Természetesen nem! Alkalmanként előfordulhat, hogy a kontaktlencse kicsúszik a megfelelő helyzetéből, és eltűnik a szemhéj alatt. A lencse helyzete könnyen beállítható. Érdekes tény: A szemhéj alsó része és a szemfehérje felső rétege folyamatos felületet képez, így fizikailag lehetetlen, hogy egy lencse a szem mögé kerüljön.

Most, hogy sikerült tisztáznunk ezt a kérdést, töltse ki kérdőívünket, hogy megtudja, melyik kontaktlencse lenne a legmegfelelőbb az Ön számára.

Hivatkozások:
1 Walline JJ, Jones LA, Rah MJ, et al. Contact Lenses in Pediatrics (CLIP) Study: Chair Time and Ocular Health. Optom Vis Sci. 2007;9(84): 896-902.
2 Walline J et al. Benefits of Contact Lens Wear for Children and Teens. Eye & Contact Lens 33(6): 317–321, 2007