5 tipp a fiatalos szemekért

A szem a lélek tükre, de sajnos az életkoré is! A szemkörnyéki bőr vékony, és könnyebben ráncosodik, mint az arc többi része. Szerencsére a bőrsejtek folyamatosan megújulnak, így nincs minden veszve!

Íme 5 tipp a fiatalosabb szemekért:
 

1. Aludd fiatalra magad!

Még a huszonévesek is nyúzottan néznek ki egy álmatlan éjszaka után. Semmi sem frissíti fel annyira a szemet, mint egy jó, 8-9 órás alvás. Aludj párnán, ami megemeli a fejed, és folyadék nem gyűlik majd össze a szemed körül alvás közben.
 

2. Csak csínján a sminkkel!

A kevesebb több, főleg ha szemfestékről van szó. Ha túl sok púder vagy alapozó kerül a vékony ráncokba, hangsúlyosabbá válnak. Egy másik sminktanács: szemceruzával töltsd ki a szemöldök és szempilla üres helyeit, így kompenzálva a korral járó gyérülést.
 

3. Hidratálj, hidratálj, hidratálj!

Reggel és este, gyengéd, felfelé irányuló mozdulatokkal kenj hidratáló krémet a szemkörnyék vékony bőrére. És ne felejts el naponta megfelelő mennyiségű folyadékot fogyasztani, hogy belülről is hidratáld magad!
 

4. Még egy érv, hogy leszokj a dohányzásról!

Semmi sem csökkenti annyira a bőr egészséges ragyogását és szem fényességét, mint a cigarettafüst toxinjai. Nagyon bátor és nehéz lépés egy olyan erős függőséget okozó anyag elhagyása, mint a nikotiné, de számos egészségügyi előnye van, így itt az ideje megtenni az első lépést!
 

5. Dobd ki a nagymamás szemüveget! Próbálj ki egy hozzád illő kontaktlencsét!

Nem számít, milyen fiatalnak nézel ki, ha felveszel egy avíttos szemüveget, rögtön akár tíz évvel tűnsz majd idősebbnek. Ez persze nem igazságos, mert a korral együtt járó presbyopia akár már a harmincas éveink végén is mutatkozhat. Ha alternatívát keresel, érdeklődj szemész szakemberednél vagy optikusodnál a multifokális kontaktlencsék iránt. A CooperVision erre számos variációt kínál: a Proclear 1 day multifocal vagy a Biofinity multifocal is kiváló lehetőséget nyújt a presbiopia korrekciójára.
Ne felejts el néha hátradőlni, és uborkával a szemeden pihenni egy kicsit! A boldog, mosolygó szem minden életkorban szép, és fiatalít!

Több blog poszt