A CooperVisionnél lépéseket teszünk a gyártás és a forgalmazás terén, hogy ahol csak lehetséges, fenntarthatóbban működjünk. Arra törekszünk, hogy kiküszöböljük a hulladékot és a felesleges csomagolást, hogy csökkentsük környezeti hatásunkat.1

A Fenntarthatósági Újítók sorozaton keresztül olyan, nemzetközi szervezetünkben dolgozó, változatos beosztású emberek történeteit osztjuk meg, akik - kisebb vagy nagyobb mértékben - hozzájárultak a fenntarthatósági erőfeszítéseinkhez.

MŰANYAG

A CooperVisionnél dolgozó csapataink fontos lépéseket tesznek műanyag lábnyomunk csökkentése érdekében.*2,3 A műanyag előállítási módjának átalakítására irányuló kísérletekkel és a műanyag természetbe való átterjedésének megakadályozásával†4 újragondoljuk, hogy milyen lehetőségek nyitottak a műanyag számára. 

A Puerto Ricóban végzett természetvédelmi erőfeszítésektől kezdve a Costa Ricában szerzett LEED Gold tanúsítványon át az Egyesült Királyságban elnyert BREEAM „Kiváló” minősítésig a fenntarthatóság iránti folyamatos elkötelezettségünk számos helyen elismerést kapott azokon a területeken, ahol üzleti tevékenységet folytatunk.

A szebb holnap ma kezdődik, velünk.
 

* A szakmailag felülvizsgált tanulmányok szerint a megújuló forrásból származó alapanyagok felhasználásával készített polipropilén (PP) alacsonyabb karbonlábnyomot eredményez. A CooperVision műanyagainak beszállítója megállapította, hogy a PP gyártása fosszilis alapú nyersanyagok felhasználásával 1,63 kg CO2e/kg PP-t termel, míg a PP gyártása növényi alapú nyersanyagok felhasználásával -0,82 kg CO2e/kg PP-t termel.
† A CooperVisionnak a Plastic Bankkal folytatott műanyag-semlegességi kezdeményezésére utal.
 

Hivatkozások: :
1. CVI dokumentált adatok, 2024.
2. CVI dokumentált adatok, 2023. A CooperVision műanyag polimer beszállítójának átfogó, „bölcsőtől a kapuig” értékelése a megújuló a megújuló bionyersanyagokról. 
3. Narayan, R. (2011). Carbon footprint of bioplastics using biocarbon content analysis and life-cycle assessment. MRS Bulletin, 36(09), 716-721. https://doi.org/10.1557/mrs.2011.210.
4. CVI dokumentált adatok, 2023.