A SZEBB HOLNAP MA KEZDŐDIK, VELÜNK.

A CooperVisionnél lépéseket teszünk a gyártás és a forgalmazás terén, hogy ahol csak lehetséges, fenntarthatóbban működjünk. Arra törekszünk, hogy kiküszöböljük a hulladékot és a felesleges csomagolást, hogy csökkentsük környezeti hatásunkat.1  Az alapanyagok felelős beszerzésének elősegítésével,2 a hulladék lehető legnagyobb arányú újrafelhasználásával*3, és a jelenleg még nem visszanyerhető termék- és csomagolási hulladék ellensúlyozásával jelentős lépéseket teszünk az emberek és a bolygónk jólétének javításáért.†3 

Lépéseket teszünk a korlátozott természeti erőforrások megőrzése§3 és a megújuló források| gyártási műveleteinkbe való beépítési módjainak felkutatása érdekében.¶3

Fenntartható gyakorlatokat alkalmazunk, ahol csak lehetséges, és elvárjuk beszállítóinktól, hogy betartsák Beszállítói magatartási kódexünket, amely elősegíti az anyagok felelős beszerzését.2

Átgondoltan tervezzük gépeinket, termékeinket és csomagolásunkat** a megújuló források szem előtt tartásával.3

Számos természeti erőforrás korlátozott mennyiségben áll rendelkezésünkre. Minden tőlünk telhetőt megteszünk annak érdekében, hogy újragondoljuk termékeink, csomagolóanyagaink és energiáink beszerzési módjait, hogy ahol csak lehet, támogassuk a megújuló alternatívákat, miközben a jövőben még fenntarthatóbb beszerzési módokat fedezünk fel. A megújuló anyagok és az újrahasznosított hulladék potenciálisan csökkentheti a szén-dioxid-kibocsátást és a környezeti kockázatokat4, ami még nagyobb kollektív hatást eredményez.

 

Partnereinkkel együttműködve összegyűjtjük gyártási hulladékainkat, visszanyerjük az erőforrásokat, és lehetőség szerint új életet biztosítunk számukra.*3

A termékeinket és csomagolásunkat alkotó anyagok értékes erőforrások, még a felhasználásuk után is. Jelenleg azon dolgozunk, hogy megakadályozzuk a műanyagnak a természetbe kerülését†3, és mindenkit arra kérünk, hogy csatlakozzon a körforgásos gazdaság felé tett közös erőfeszítéseinkhez.

Ez azt jelenti, hogy lépéseket teszünk gyártási anyagaink visszanyerésére, miután azok betöltötték eredeti céljukat5 – azáltal, hogy azok újjászületésének lehetőségeit keressük, és nem kiselejtezendő hulladékként tekintünk rájuk. Partnereinkkel együttműködve, ahol csak lehetséges, a lehető legtöbbet hozzuk ki a jelenlegi újrahasznosítási infrastruktúrából, újrahasznosítjuk erőforrásainkat, és új életet adunk felhasznált anyagainknak.

Azzal, hogy elkezdtük ellensúlyozni azt, amit még nem tudunk visszanyerni termékeinkből és a csomagolásainkból, határozott lépéseket teszünk bolygónk jóllétének javítása érdekében.†3

Tesszük a dolgunkat, hogy ellensúlyozzuk az óceánokba kerülő hulladékot, amely fojtogatja a tájakat és a közösségeket3 – mert még nem tudjuk ellenőrizni, mi történik a termékeinkkel, miután azok már kikerültek a világba. 

Erőfeszítéseinket a hulladék által leginkább érintett régiókra összpontosítjuk, és olyan partnerekkel dolgozunk együtt, akik a hulladék és a társadalmi-gazdasági egyenlőtlenségek ellen küzdenek.†3

Partnereinkkel együttműködve eltávolítjuk a kiselejtezett anyagokat a természetből††3, hogy lépéseket tegyünk egy fényesebb jövő felé. 

A szebb holnap ma kezdődik, velünk.
 

* A CooperVision 2020-as környezetvédelmi, társadalmi és irányítási jelentése.
† A CooperVisionnak a Plastic Bankkal folytatott műanyag-semlegességi kezdeményezésére utal.
‡ A CooperVision által a hatékonyság növelése érdekében végrehajtott folyamatos gyártási fejlesztési folyamatokra vonatkozik.
§ A természeti erőforrások közé tartoznak többek között: víz, nitrogén, földgáz és egyéb szerves vegyületek.
| A megújuló források olyan anyagok vagy energiák, amelyek a kimeríthetetlen készletek vagy az új növekedés miatt határozatlan ideig fenntarthatók.
¶ A CooperVision gyártási tevékenysége során megújuló anyagokat és energiát használ.
** A CooperVision gyártási folyamatai úgy vannak kialakítva, hogy megfeleljenek a CooperVision belső energiacéljainak és tervezési specifikációinak.
†† A CooperVision műanyag-semlegességre irányuló kezdeményezésére utal a Plastic Bankkal és a helyi közösségek parttisztítási erőfeszítéseivel.
 

Hivatkozások::
1. CVI dokumentált adatok, 2024.
2. CVI dokumentált adatok, 2023. CooperVision Beszállítói magatartási kódex.
3. CVI dokumentált adatok, 2023.  
4. Stegmann, P., Daioglou, V., Londo, M., van Vuuren, D. P., & Junginger, M. (2022). Plastic futures and their CO2 emissions. Nature, 612(7939), 272–276.
5. CVI dokumentált adatok, 2020-2023, a hulladéklerakóba kerülő zéró hulladék jelentést gyártási telephelyenként, amely hulladékáramok szerint jelzi a visszanyerési erőfeszítéseket (2022)