Javítja a látásminőséget azáltal, hogy minimálisra csökkent egy optikai hibát,* amely a szemben gyakran előfordul.1

Kizárólag illusztrációs célokra 

A szem felszíne nem tökéletesen gömbölyű. Minden szem szaruhártyájának és lencséjének görbületében természetes eltérések fordulnak elő, amelyek csökkenthetik a látásminőséget.2,3 A szemészeti szakemberek ezt szférikus eltérésnek nevezik.

Ezek a természetes módon előforduló hibák azt eredményezhetik, hogy a beérkező fénysugarak több pontra fókuszálódnak. Ez elmosódott képet eredményezhet, különösen gyenge fényben, mivel a szem optikai rendszere nem rendelkezik egyetlen fókuszponttal.

Az Aberration Neutralising System™ rendszernek köszönhetően a lencse elülső felületének kialakítása az Ön dioptriaértékéhez igazodik, hogy semlegesítse a szférikus eltérés hatását a szemében. Ennek eredményeképpen a beérkező fénysugarak egy pontban találkoznak a jobb fókusz és az éles látás érdekében.

ELŐNYÖK:

Egyetlen fókuszpontra és éles látásra tervezve

Az Aberration Neutralising System™ működése

Hol találja meg ezt a technológiát:

Rövidlátása vagy távollátása korrigálása érdekében kérdezze meg szemészeti szakemberét az Aberration Neutralising System™ rendszerű CooperVision kontaktlencsékről.

* Szférikus eltérés

Hivatkozások:
1 Kollbaum P, Bradley A. “Aspheric contact lenses: fact and fiction.” Contact Lens Spectrum. 2005;20:34-9.
2 Kingston AC, Cox IG. Population spherical aberration: associations with ametropia, age, corneal curvature, and image quality. Clin Ophthalmol. 2013;7:933-938.
3 Richdale K. Improving the quality of our patients’ vision: aspheric lens designs: aspheric contact lenses can decrease spherical aberrations and improve visual quality. CL Spectrum. 2011;26:38,40-41.