A szemszárazság gyakori panasz a lencseviselők körében, különösen a presbyopiás betegeknél, akik az életkor előrehaladtával gyakran egyre nagyobb fokú szemszárazságot tapasztalnak.

A PC technológiának nevezett egyedi eljárást kizárólag a CooperVision kontaktlencsék gyártása során alkalmazzák. A technológia a víz megkötésével biztosítja a lencsék egész napos frissességét és hidratáltságát. A technológia lehetővé teszi a lencse számára a hidrogénkötés kialakítását a vízzel, így a vízmolekulák ténylegesen beépülhetnek a kontaktlencsébe, természetes ellenállást alkotva a kiszáradással szemben. Ez az emberi szem sejtjeinek külső felén természetes módon megtalálható anyagok imitációja.

Egyedül a Proclear lencsék nyerték el az Egyesült Államok Élelmiszer-biztonsági és Gyógyszerészeti Hivatalának (FDA) tanúsítását a következő kijelentés tekintetében: „fokozott kényelmet biztosíthat azoknak a kontaktlencse-viselőknek, akik a lencseviselés során enyhe diszkomfortérzést vagy egyéb tüneteket szoktak tapasztalni a szem szárazsága miatt”.