Valószínűleg már találkozott az „Aquaform® technológia” kifejezéssel termékeinken, és elgondolkodott rajta, pontosan mit is jelenthet. Nem egyetlen dologról van szó: ez anyagtechnológiák kombinációja, amely egyedülállóan kényelmes és kimagasló teljesítményt nyújtó kontaktlencsét eredményez, kizárólag a CooperVision kínálatában.

Az Aquaform-lencseanyag számos jellemzője közösen nyújt optimális lencseviselési élményt.

Ha például egy lencse légáteresztése nem megfelelő, a szemfehérje vörös hajszálerezete az oxigén keresése miatt láthatóbbá válik – hasonlóan ahhoz, amikor a növények az árnyékból a napfény felé nyújtják ágaikat. Az Aquaform technológiát alkalmazó lencsék anyaga nagyfokú oxigénáteresztést biztosít, így szeme egészséges és fehér maradhat.

Egy további jellemző az alacsony modulus. A modulus a kontaktlencse rugalmasságát méri – minél alacsonyabb az értéke, annál lágyabb és rugalmasabb a lencse.

Az Aquaform technológiás lencseanyag molekuláris szerkezete nemcsak egységes nedvesedést biztosít a sima lencsefelület érdekében, hanem természetesen nedvesíthetőséget is. Más lencséken sokszor mesterséges bevonatot és nedvesítőanyagot alkalmaznak, amely idővel eloszlik. Az Aquaform technológiás lencsék szilikonmakromerei a vizet a lencsébe zárva még hosszan tartó viselés esetén is megőrzik a lencse nedvességét.

Az anyagon felül a lencse formája is sokat számít a lencseviselési élmény szempontjából. Az Aquaform technológiás lencsék optimális, lekerekített széle csökkenti a kötőhártyával való érintkezést. Ez megakadályozza, hogy a lencse túl sokat dörzsölje a szemhéj belsejét, ami pedig nagyobb fokú kényelmet biztosít.