A Digital Zone Optics™ lencsekialakítás

Napjaink digitális világában a kontaktlencse-viselők élete és szeme folyamatosan váltogat a képernyő előtti és azon kívüli tevékenységek között.

  • A felnőttek több mint 90%-a legalább napi két órán át, majdnem 60%-a napi öt óránál többet használ digitális eszközöket1.
  • Az Indiana Egyetem által végzett kutatás szerint a digitális eszközöket használó személyek több mint 75%-a számolt be arról, hogy hetente legalább egyszer vagy többször, 35%-uk pedig arról, hogy naponta egyszer vagy többször tapasztal szemfáradtságot és szemszárazságot.2

A közeli digitális eszközökre való történő tartós fókuszálás megerőltető a szem akkomodációs rendszere számára. Ebben segíthet a Digital Zone Optics™ lencsekialakítás.

A Digital Zone Optics™ innovatív lencsekialakítást jelent a digitális eszközöket használó, szférikus lencsét viselőknek.

A Digital Zone Optics™ lencsekialakítás segít enyhíteni az akkomodációs terhelést azzal, hogy megkönnyíti a viselő képernyő és a környezet közötti fókuszváltásait.

Hogyan működik?

  • Többszörös, elülső felszíni aszférikus görbe – a lencse teljes optikai zónájában
  • Ez a kialakítás oly módon befolyásolja a lencse optikáját, hogy az több pozitív törőerőt koncentrál a lencse centrumába

A Digital Zone Optics™ lencsekialakítás a távoli látás befolyásolása nélkül enyhítheti az akkomodációs terhelést.

Biofinity Energys™ kontaktlencse Digital Zone Optics™ lencsekialakítással.

 

A szabadalomként bejelentett CooperVision® Biofinity Energys™ kontaktlencséket egész napos használatra tervezték, segít a viselők akkomodációjában és megkönnyíti a viselő képernyő és a környezet közötti fókuszváltásait.

 

Egyhetes viselést követően tízből nyolc digitális eszközt használó értett egyet abban, hogy a Biofinity Energys™ lencsék viselésének köszönhetően kevésbé érezte fáradtnak a szemét3.

A Biofinity Energys™ lencse úgy illeszkedik, akár az egyfókuszú lencse. Igazi áttörés a szférikus kontaktlencsét viselők számára.

Érdeklődjön a korrekcióra szoruló pácienseinél a digitális eszköz használati szokásaikról! A Biofinity Energys™ lencse a Digital Zone Optics™ kialakítással az ő digitális életmódjukhoz készült.

 

1 The Vision Council. Hindsight is 20/20: Protecting Your Eyes from Digital Devices – 2015 Digital Eye Strain Report.

2 „Symptoms associated with eye fatigue in soft contact lens wearers”. Szerzők: D. Meyer, S. Huenink, M. Rickert, P. Chamberlain és P. Kollbaum. A tanulmány bemutatása: The American Academy of Optometry; 2015. október; New Orleans, LA, USA.

3 Azon páciensek között, akik hetente legalább öt napon, naponta legalább négy órán át használnak digitális eszközöket, és hetente legalább egyszer szemfáradtságról számolnak be.

 

Kapcsolodo tartalom:
A digitális életmód és a kontaktlencse illesztők