PC technology™

A viselés közben jelentkező szemszárazság és kényelmetlenség a kontaktlencsét viselők leggyakrabban említett panaszai között szerepel.1

A PC Technology™ segítségével a lencsékbe foszforilkolin (PC) épül be, egy kiemelkedően hidrofil összetevő, amely eredendően is előfordul a szem és a test többi részének sejtjeiben. Ez az anyag hatékonyan köti meg a vizet a lencse felszínén és az egész lencsében, ezzel csökkenti a gyors párolgást, ami szemszárazsághoz vezethet.2

Az eredmény egy rendkívül biokompatibilis lencse, amely imitálja az emberi szem sejtjeinek felületi összetevőit.

Hogyan működik?

A PC Technology™ nem adalékanyag, bevonat vagy felületkezelés, hanem a természetes megoldásokat követi a fejlett molekuláris tudományok segítségével. A PC Technology™ egyedi anyaga az emberi sejthártyában (így az emberi szemben is) természetes módon megtalálható alkotóelemeket imitálja. Ennek eredményeképpen a CooperVision® Proclear® 1 day kontaktlencse megköti a vizet és fenntartja a hidratációt.

A PC Technology™ csökkenti a dehidratáció kockázatát, fenntartja az oxigén áramlását és csökkenti a felrakódást. 3 

Amikor a természetes könnyekben a foszforilkolin-molekulák és a vízmolekulák között kötés jön létre, akkor egy vízből álló „pajzs” keletkezik a lencse körül. Ennek köszönhetően a PC Technology™:

  • Csökkenti a dehidratáció kockázatát és fenntartja az oxigén áramlását.
  • Olyan lencsefelszínt eredményez, amely jobban ellenáll a felrakódásoknak, így csökkenti a lencse által okozott irritáció kockázatát.
  • Természetes nedvesedést biztosít, ezzel csökkentve a lipidek és a proteinek felrakódását a nap folyamán.

A PC Technology™ lencsék az eredeti víztartalmuk akár 97%-át is megőrzik még 12 órás viselést követően is, így valóban egész napos kényelmet biztosítanak a pácienseinek.4

1Dumbleton K, Caffery B, Dogru M, et al. The TFOS International Workshop on Contact Lens Discomfort: Report of the Subcommittee on Epidemiology. Investigative Opthalmology & Visual Science Invest Ophthalmol Vis Sci. 2013;54(11). doi:10.1167/iovs.13-13125.

2 Hall B, Jones S, Young G, Coleman S. The on-eye dehydration of Proclear Compatibles lenses. CLAO J. 1999;25(4):233-237.

3 Hall B, Jones S. Clinical performance of a monthly lens and patient comfort. Contact Lens Spectrum. 2000. december.

4 Egy prospektív, egyközpontú, kettős vak, kontralaterális szemen végzett, randomizált, napi viselés melletti, egynapos, nem elosztó vizsgálat. 21 alany. A lencsék víztartalmát és a dehidratáció mértékét gravimetriás módszerrel állapították meg a 12 órás lencseviselés alatt.